6 години затвор за бившия кмет на Пазарджик Иван Евстатиев

15:19, 02 май 17 25 1896 Шрифт:
Автор:

Състав на пловдивския районен съд постанови 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев.  Той е обвинен в изнасилването на 16-годишната Ирена Белухова и привеждането й в безпомощно състояние чрез алкохол. Бащата на момичето Иван Белухов коментира, че са удовлетворени от присъдата. "За нея беше голям срам случилото се, тя все още е много разстроена. Трудно понасяше да го вижда на всяко съдебно заседание", каза Белухов след присъдата.

Снимка: Topnovini.bg

"Тази присъда е продиктувана под натиска и страха от общественото мнение. Тя е неоснователна и веднага ще я обжалваме. Много от нашите доказателства седят само в папките по делото, но не са взети предвит при днешното решение", заяви един от защитниците на Евстатиев адвокат Ташкена Колчева.

Самият обвиняем остана безмълвен преди и след произнасянето на присъдата. Според решението на магистратите ще му бъде приспадната близо годината в ареста, която прекара Евстатиев. Той е осъден да заплати на майката на момичето общо 12 хиляди лева обезщетение.

Снимка: Topnovini.bg

Припомняме, че след като гръмна скандала в Стрелча, Евстатиев беше арестуван и задържан, въпреки многократните искания на защитата за отмяна на най-тежката мярка за неотклонение. Делото си прехвърляха съда в Пазарджик и Панагюрище, а Върховният касационен съд го разпредели накрая в Пловдив.  Междувременно общинският съвет в Стрелча отне званието му на почетен гражданин, а местните хора протестираха неколкократно.  Бившият градоначалник на Пазарджик и Стрелча се лекува и в болницата, но съдът прецени, че здравословното му състояние е добро и му наложи постоянна мярка "задържане под стража".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама