Цената на водата в Пловдив достига 2.14 лева

14:41, 16 май 17 25 1864 Шрифт:
Автор:

КЕВР проведе открито заседание, на което бяха обсъдени доклад на работната група и проект на решение във връзка със заявлението на „Водоснабдяване и канализация” EООД, гр. Пловдив за одобряване на бизнес плана за развитие на ВиК оператора и утвърждаване на цени на ВиК услуги за периода 2017-2021 г. В откритото заседание участваха управителят на дружеството Спартак Николов и представители на ръководството.

Цените на ВиК услугите за битовите потребители на обслужваната територия през 2017 г. е планирано да се повишат с различни проценти в зависимост от способа за водоснабдяване. Въведената единна цена за трите вида услуги – доставяне на вода, отвеждане и пречистване на отпадъчните води за битовите клиенти с гравитачно водоснабдяване и приравнени към тях потребители, е предвидено да се увеличи с близо 50 на сто и да достигне 2.14 лв./куб.м. Сега цената е 1.51 лв. За битовите клиенти, които ползват помпено водоснабдяване заложеното увеличение на цената е 18,3% - от 1,81 лв. на куб.м до 2,14 лв. на куб.м.

След откриване на пречиствателна станция на територията на ВиК оператора, за първи път за потребители на дружеството се въвежда цена за пречистване на отпадните води. За битовите клиенти и приравнените към тях потребители, през 2017 г. единната комплексна цена за трите вида услуги – доставяне на вода, отвеждане и пречистване на отпадъчните води, е предвидено да се увеличи с близо 28 % и да достигне 3,09 лв./куб.м.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама