Огромен интерес към Европейската „Нощ на музеите” 2017 в Пловдив

14:39, 21 май 17 25 587 Шрифт:
Автор:

В различни обекти на ОИ „Старинен Пловдив” малки и големи се потопиха в света на културата и изкуството. В  Сводестата зала на Балабановата къща пловдивчани и гости на града имаха възможността да разгледат фотографската изложба „Отблизо” на Христофор Ташев. В Дълбоката зала на Балабановата къща присъстващите се насладиха на изложбата на македонски художници „Свързване”, която е продължение на няколкогодишния проект „Конекция” на Културно-информационния център на Р. Македония в София. В експозицията деветима автори представиха 40 творби.  

 

В Малката базилика програмата започна с работилница за мозайки, която се провежда вече за трета поредна година.Целта на това събитие е: от една страна да се представи изкуството, зародило се в античния свят, а от друга-изработването на мозайки днес. Ученици от 10-ти и 11-ти клас на НХГ „Цанко Лавренов” от специалност „Стенопис” с ръководител Кристина Кутлова показаха умения в това изкуство. В творческата работилница в Европейската „Нощ на музеите” 2017 се включиха и малчугани заедно с родителите си.

 

След това на сцената излязоха деца от Арт група „Славена”, които представиха различни вокални изпълнения.Формацията е създадена през 1998 г. В нея участват деца от 5 до 18-годишна възраст. Финалът на програмата в Малката базилика бе даден с концерт „Вдъхновения” на Камерна вокална формация с диригент Станимира Манолова.В състава участват професионални певци. В големия салон на галерия „Златю Бояджиев” Европейската „Нощ на музеите” 2017 бе изцяло посветена на музиката.Любителите на това изкуство се насладиха на класическо пеене на студенти от класа на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама