Пускат парен локомотив от Пловдив до Хисаря за празнична разходка

07:53, 24 май 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път в историята на БДЖ в целодневна туристическа атракция с парен локомотив, празничната композиция „Тракийски романс“ се отправя към Пловдив и региона. Пътуването на днес дава прекрасната възможност пътници от столицата и от града под тепетата да зарадват и себе си, и децата си, да усетят удоволствието от пътуването с парна тяга по два маршрута.

Своя дебют по направлението София – Пловдив – София и Пловдив – Хисаря – Пловдив ще направи локомотивът 05.01, управляван от популярния инженер и машинист Ангел Алексиев. В състава на влака ще бъде включен желаният от всички вагон на Борис ІІІ от композицията „Корона експрес“ и той ще бъде посещаван като музей на колела.

По утвърдена вече традиция, всеки пътник получава като подарък сувенири от пътуването и възможността след спирането на влака да се качи в парната машина, да се изцапа с въглища и да си направи снимка пред горящата горивна камера.

Цената за двупосочно пътуване София – Пловдив – София е 59 лв., еднопосочните билети са по 39 лв. Децата до 7 годишна възраст пътуват безплатно в скута на родителите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама