Засилено полицейско присъствие на пловдивските абитуриентски балове

11:35, 24 май 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От страна на ОДМВР - Пловдив са взети необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението и недопускане на престъпления от общ характер по време на абитуриентските балове. Проведени са срещи с училищните ръководства, представители на местната власт, управители на заведения и частни охранителни фирми, за съгласуване на съвместните действия и набелязване на конкретни мероприятия. Осигурено е засилено полицейско присъствие в районите на училищата при изпращане на зрелостниците.

Извършени са проверки на увеселителните заведения (ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други), като специално внимание е обърнато на пропускателния режим за недопускането на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Проверките са осъществени в тясно взаимодействие със структурите на РДПБЗН, Областната дирекция по безопасност на храните и други компетентни институции. Завишен е контролът по пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства.

В рамките на традиционната превантивна кампания “Абитуриенти” и във връзка с очакваната интензивност на движение на МПС е създадена организация за осигуряване безопасността на движението. По време на осъществявания стриктен контрол за недопускане на пътни произшествия и спазване на Закона за движение по пътищата ще се използват мобилни видео системи, технически средства и информация от Общинско предприятие “Контрол и организация на транспорта” в Пловдив. След обработване на събраните материали ще се вземат предвидените в закона санкции спрямо всички нарушители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама