Повишават качеството на приемната грижа в Пловдив

07:39, 26 май 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фондация „За Нашите Деца“ ще обучава служители от социалната система в област Пловдив и ще развива експертизата им по отношение на приемната грижа. Екипът на фондацията поема този ангажимент след спечелен конкурс, обявен от община Пловдив по проект „Приеми ме 2015“. Екипът на фондацията ще предаде своя дългогодишен опит в областта на приемната грижа на 30 специалисти от областния екип по приемна грижа, Регионална Дирекция „Социално Подпомагане“ (РДСП) Пловдив и администрацията на общината.

Специалисти ще работят и със 120 от приемните семейства в областта, които са изключително важен партньор за постигането на добри резултати в хармоничното развитие на децата. За тях е предвидена супервизия, която ще ги подкрепи в стремежа им да осигурят възможност на децата да разгърнат целия си потенциал, дарявайки ги с любов.

В изпълнение на ангажиментите си за повишаване на капацитета на социалните работници и за повишаване на качеството на приемната грижа фондацията ще работи в сътрудничество с фондация „За развитие на социалните услуги“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама