Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Карлово за Празника на Розата

15:38, 27 май 17 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Илияна Йотова беше посрещната от д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово и получи за спомен символа на града – истинска позлатена роза.  Фолклорни и кукерски състави от населените места в общината посрещнаха Царицата на розата, която пристигна с файтон. Марина Свиленова Царица на Розата 2016 официално предаде короната на новата Царица на розата 2017 – Христина Караколева. Туристи от Япония, Китай, Холандия, Испания и Италия  се включиха в уникалния ритуал розобер.

”Много е хубаво, когато отидеш в западните страни на Европа, посетиш големите музеи и на всякъде Българската роза има своето място и своето кътче. Отдавна продуктите от българската роза имат своя стандарт за качество, имат своята европейска и световна марка....Българската роза е визитната картичка на нашата скъпа държава. Подкрепям напълно кмета на община Карлово, че държавата трябва да застане зад розопроизводителите и да ги подкрепи. Трябват повече субсидии, трябва повече внимание във всички програми финансирани от европейските фондове”, каза Илиана Йотова на площада в Карлово.

Празникът продължи на площад „20-ти юли” с шествие на Царицата на розата и военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада. Д-р Емил Кабаиванов връчи статуетката „Златната роза”, изработена от 24 каратово злато -  символ на Карлово на Царица на розата 2017. 

В празничната програма участваха фолклорен танцов ансамбъл „Розова долина” към НЧ „Васил Левски - 1861”, Национално училище за танцово изкуство, Ансамбъл „ Чинари”. В двора на Исторически музей Карлово гостите имаха възможността да наблюдават демонстрация на розоварене.  Празничната програма продължава от 19:00 часа на площад „20 юли” с участието на рок групите „Хоризонт”, „Ренегат” и „Конкурент”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама