Фестивал „На Петровден с хоро” търси най-добрите любителски танцови клубове

07:08, 28 май 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 24 юни 2017 г., в село Ягодово за осми път ще се проведе Национален фолклорен фестивал „На Петровден с хоро”. Фестивалът се организира от танцов клуб „Бъклица”, който е под ръководството на Мартин Мочков – хореограф на „Северняшки ансамбъл” - Плевен и дългогодишен артист-балетист във ФА „Тракия”.

Фестивалът събира любителски танцови клубове от цялата страна, а през изминалите седем години стадиона се изпълва с хиляди души на различна възраст. Фестивалът е ежегоден и е част от тържествата по повод традиционният събор на село Ягодово – „Петровден”.

 „На Петровден с хоро” се провежда в два етапа, като само ВТОРИ ЕТАП е с конкурсен характер. Участие във фестивала могат да вземат всички танцови групи, самодейни състави и ансамбли изучаващи българският фолклор. Възрастови ограничения за участие няма.

Надиграването се провежда под патронажа на Пламен Спасов, кмет на Община „Родопи” и кметът на село Ягодово Димитър Дишев На 24 юни от  10:00 часа, на стадиона в с. Ягодово след откриване на фестивала „На Петровден с хоро” започва и представянето на всички записали се групи за участие във фестивала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама