Започва панорама на комедиите „Завеса под звездите“ в Пловдив

14:36, 28 май 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сцената на лятно кино „Орфей” на Сахат тепе отново събира най-успешните театрални комедии в панорамата „Завеса под звездите”. Първата част на програмата започва на 1 юни и включва 15 заглавия с любими актьори на публиката. За новото издание през 2017 комедийните звезди Милица Гладнишка, Христо Гърбов, Геро, Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Юлиян Вергов и Краси Ранков лично подготвиха видео-селфита като покана за пловдивската театрална публика, които вече се разпространяват в социалните мрежи.

Специално за панорамата на комедиите Сатиричният театър ще представи „Лъжци по неволя” с Николай Урумов, Мартина Вачкова, Мария Статулова, Александра Сърчаджиева, Красимир Куцупаров и др. През юни премиерни още са спектаклите „Смехотерапия” на Музикалния театър,  „Търся нов съпруг” на ловешкия театър с Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Валентин Танев, хитът „Зорба гъркът” с Красимир Ранков и „Чешити” по Чудомир на Драматичния театър в Габрово.  В програмата са включени и вечните фаворити на публиката: „Омайна нощ” с Асен Блатечки, „Маршрутка” от Елин Рахнев и „Спанак с картофи”, но този сезон със специалното участие на Герасим Георгиев – Геро като страничен съдия във вечното „театрално дерби”.

Съпътсващата музикална програма включва комедийно намигване на Милица Гладнишка с Опера Пловдив, които ще отркрият сезона на 1 юни, както и спектакъла на Люси Дяковска и Плевенската филхармония с мюзикалите на Бродуей.

След кинопанорамата „Филмови нощи във Филипополис” от 7 юли, театралните комедии се завръщат на сцената на кино „Орфей” с втора гореща порция смях до средата на септември. Билети за спектаклите се продават в Билетен център пред Общината.  Пълна програма и актуална информация може да откриете на facebook страницата на лятно кино „Орфей”.

Специално за панорамата на комедиите ще представят „Лъжци по неволя” Снимка: Сатиричен театър Алеко Константинов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама