Рестарт на делото срещу жената, поръчала убийствата на роднините си заради наследство

07:00, 29 май 17 25 530 Шрифт:
Автор:

Състав на пловдивския окръжен съд ще направи нов опит да даде ход на делото срещу 67-годишната Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе, която е обвинена в подготвяне на отвличане и убийство на своя брат и цялото му семейство. В предходното съдебно заседание адвокатът на обвиняемата представи болничен лист, новото заседание беше насрочено за 29 май.

Припомняме, че целта на отвличането е била брат й да бъде принуден да подпише предварително изготвен договор, с който да й прехвърли правата си върху фондове в САЩ, наследство от техния баща. За да бъде сигурна, че ще придобие всички средства, тя е поръчала убийството на брат си и негови наследници. До момента с категоричност не е установено предположението на  Иванка Ройдова дали нейния брат и сина му са единствените наследници на покойния им баща или са посочени други лица, включително и обвиняемата.

Според обвинението 66-годишната Ройдова е дала 3000 лева капаро на полицай под прикритие да извърши подготвените убийства, за да наследи крупна сума от баща си - Георги Ройдов.

„Искам да бъда освободена, защото няма никакви основания за задържането ми. Невинна съм", каза пред магистратите по време на делото за мярката за неотклонение жената. Съдът я пусна под гаранция след първоначалното задържане под стража. Срещу нея е повдигнато обвинение за подготовка за отвличане и убийство. За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама