ДСБ: Над 4000 назначения в нарушение на закона в Община Пловдив

09:59, 29 май 17 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От наличните данни на ДСБ в Пловдив става ясно, че в периода 01.01.2011 г. до 15.08.2016 г. В ОП “Паркове и Градини” са направени 2107 назначения в нарушение на закона. "Това са назначения, които са правени на тъмно и заради които системно е нарушавано българското законодателство. Нарушението е идентично с това, което е правено и в ОП “Чистота”. Процедурата за назначения е ставала на тъмно, непрозрачно, без да се уведомява Агенция по Заетостта", се казва в официална позиция на партията.

"Над 4000 назначения в пловдивски общински предприятия са направени без да е уведомена Агенцията по Заетостта, където в Бюрата по труда има записани хиляди безработни, които чакат да им бъде предложена работа. По този начин управляващите партии в града, които са се превърнали в бюра по труда, купуват гласове през назначения с парите на пловдивчани", твърди председателят на партията в града под тепетата Йордан Иванов.

От ДСБ настояват незабавно кметът на Пловдив да отговори защо системно е нарушавано българското законодателство при кадруването в общинските предприятия. Ще бъде внесен и сигнал в правна комисия към ОбС Пловдив за нарушенията при назначенията в общинските предприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама