В Пловдив започва Международния фестивал „Черната кутия“

13:05, 29 май 17 / Култура 25 623 Шрифт:
Автор:

От създаването през 2007 г. до днес, Община Пловдив традиционно застава зад проявата и през 2017 г,. фестивалът отново е част от Календара на културните събития за 2017 г. , като финансовата подкрепа е в размер на 36 000лв. Днес бяха представени акценти от програмата на фестивала, която включва в рамките на 7 дни общо 16 международни събития -  театър, пърформанс, съвременен танц, майсторски класове, уъркшоп и други. 

„Фестивалът работи много активно за каузата „Пловдив – 2019“, отбеляза Недялко Славов. Сигурен съм, че всички прояви от програмата ще оставят трайни впечатления и ще донесат истинска наслада на публиката. И е хубаво да се видят всички, ако разбира се човек има тази възможност. С нетърпение очаквам откриването“ каза заместник-кметът по културата Александър Държиков.

Официално откриване е на 31 май, сряда, от 19 часа в Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив с представлението „Джоузефина“ на белгийската ChaliWate Company. Спектакълът „Джоузефина“ е носител на редица награди. Coups de coeurs на Vue sur la Relève Festival – Montréal (2009). Избран е за най-добър спектакъл на Festival Internacional de Teatro Nuevo Leon в Монтерей, Мексико (2011). Получава наградата на публиката на Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca, Испания (2012) и е селектиран за Prix de la critique (2013) – Белгия, в категория „Откритие“. Режисура и изпълнение - Сандрин Еуро и Сикер Дюриу,  драматургия - Катя Монтеняк, декор - Карин Галарно и Тибо Ванден Стийн, светлинен дизайн -Фредерик Гравел и Жероме Дежан, озвучаване - Нанси Бусиер. Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Белгийското посолство в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама