Б. Борисов категоричен, че ще се спре войната на пътя, табелите за камерите по пътищата-излишни

17:15, 29 май 17 / Политика 25 619 Шрифт:
Автор:

Министрите продължава да работят усилено за промени в закона, за да може да се изчистят всички законови поправки. "Фондът с камерите е заминал, сега трябва да се сертифицират тези, които са поставени и съм дал 10 дни срок. Да, много е демократично, но считам, че е абсолютна глупост табелата, че има камера", коментира в Пловдив Бойко Борисов.

"И там всички намаляват, минават камерата и дават газ…Е защо трябва да има табела, за да ги предупреждава, нали целта е да караш през целия маршрут така и да спазваш знаците? А ние ги предупреждаваме, че трябва да внимават и намаляват. И въпреки всичко пак нарушават. Това накрая са човешки съдби. В Германия няма камери, но те са известни със своята дисциплина. По добре година или две да се направи така, че действително цялото общество да поведем битка с този проблем, защото гинем всички. Всеки има вече близък, който е загинал", каза още премиерът.

Премиерът съобщи още, че наредбата за наркотични вещества е готова, до петък от прокуратурата трябва да се произнесат със становище. "До 15 дни промените трябва да се разгледат от парламентарната комисия. Поправките са от по една дума или едно изречение, което обаче после спъва целия процес или дава възможност да се нарушава закона по безобразен начин", допълни още премиерът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама