Б.Борисов: Даваме 16 мил.лв за "Пловдив-европейска столица на културата 2019"

17:37, 29 май 17 / Политика 25 600 Шрифт:
Автор:

Утре до 11 часа от администрацията трябва да представят променения документ, за да може още в сряда на заседанието на министерския съвет да бъде гласувано постановлението за корекцията, с което ще се отпусне сумата. Това съобщи днес в Пловдив премиерът Бойко Борисов.  Припомняме, че  субсидията от държавата за подготовката на Пловдив като Европейска столица на културата 2019  забави заради противоречие в закона, установено едва при изготвянето на бюджета за 2017 г.

"4 милиона лева вече са изплатени. В сряда на министерския съвет, ако всичко е наред ще гласуваме промяната на постановлението и ще отпуснем още 5 милиона лева както сме ги разграфили. Общо държавата ще даде 20 милиона лева за финансирането на подготовката на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 година", каза Бойко Борисов. Той присъства на работната среща за подготовката и финансирането на събитията през 2019 г.

"Парите от държавата ще бъдат отпуснати на Община Пловдив за конкретни инфраструктурни  културни проекти, които са описани в многогодишната финансова рамка на "Пловдив 2019". За да се случи това обаче Община Пловдив трябва да предаде плановете си за конкретните културни инфраструктурни промени, които ще бъдат финансирани за изграждане. Тук обаче е важно да стане ясно, че не става дума за изграждане на пътища", уточни председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама