Голяма компания отваря офис в Пловдив, наемат 200 души

14:04, 30 май 17 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-голямата компания в света за статистически анализ на футбола открива свой офис в Пловдив, а градът ни е първата локация не само в България, но и в Източна Европа.

До началото на месец август офисът на компанията ще бъде отворен, като първоначално ще бъдат наети 10-12 човека, но тенденцията е бройката да достигне 200. Изискването е да са качествени хора, които обичат и разбират футбола, които живеят и дишат с футбола.

Компанията предлага анализ на огромен обем от футболни отбори и футболисти, с цел минимизиране на риска и по-голяма сигурност на трансферния пазар. На година фирмата анализира 30 000 футболни мача. Изследванията могат да се извършват както в реално време, така и в последствие.

"В приоритетите ни за управлението е да направим Пловдив по-атрактивно място за развитие на бизнеса. През годините постигнахме много успехи, което се измерва и с факта, че безработицата е ниска – 3%, а индустрии с по-добра добавена стойност намират трайно място тук.До момента анализите показват, че над 6000 са заетите работни места в IT и аутсорсинг индустрията и то изключително от млади хора", каза кметът Иван Тотев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама