Кметът на Пловдив отговори вярно и мина през еколабиринт

14:01, 05 юни 17 25 453 Шрифт:
Автор:

11 правилни отговора на въпроси за опазването на природата и ползите от рециклирането даде кметът на Пловдив и заедно с няколко деца да излезе от Еколабиринта в Цар-Симеоновата градина.  Еколабиринтът е съоръжение с образователен и увлекателен характер. В него всеки участник трябва да отговори на 11 въпроса за опазването на природата и ползите от рециклирането. При правилни 11 отговора всяко дете стига до изхода и печели награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България.

Снимки: Topnovini.bg

"Лабиринтът е много интересен, но някои от въпросите са много трудни. Надявам се, че като мен ще го минете, за да си вземете наградата", каза на децата кметът. "Опазването и говоренето за опазване на природата в дни като днешния е важно. Още в ранна детска възраст трябва да възпитаваме децата да имат отношение към заобикалящата ги среда и да полагаме усилия да я предадем такава, каквото сме я заварили, на нашите деца", допълни още Тотев.

През целия ден забавното съоръжение ще бъде на разположение на близо 120 ученици между 10 и 12 години и има образователен и увлекателен характер.

"Разчитаме на децата, разчитаме на всички хора да подават сигнали, защото екоинспекцията е "полицията" за опазване на околната среда", призова директорът на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев.

Снимки: Topnovini.bg

Проявата е част от информационно-образователната ни кампания за разделно събиране на отпадъци и за опазване на околната среда, която се провежда под надслов „Да бъде по-чист, по-зелен и по красив моят Пловдив“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама