Директорът на РИОСВ-Пловдив: "Глобяваме фирмата, стопанисваща склада, където е възникнал пожара в Шишманци"

15:17, 05 юни 17 25 696 Шрифт:
Автор:

Директорът на РИОСВ Пловдив Стефан Шилев уточни, че фирма "Мишевски“ стопанисва склада, от където започна големия пожар в Шишманци. Фирмата ще бъде глобена за нарушения в отчетната дейност, а финансовата санкция е от 2 до 20 000 лева.

 "Тази фирма е наела помещението и складира предимно битови отпадъци. Все още проверяваме дали има връзка между нарушението и възникналия пожар. На този етап е ясно, че по документи количествата, които се съхраняват, не превишават допустимите норми.  Ние обаче ще направим насрещна проверка", съобщи директорът на екоинспекцията.

"Това,  което се отделя в околната среда не надвишава допустимите норми. В отделените емисии няма данни за проблем", допълни още Шилев.

Превантивните препоръките от РИОСВ към хората са обаче да избягват дейности на открито и да се затварят прозорците на жилищата в населените места на югозапад от пожара. Излагането по-продължително време на този пушек, макар и с малки вредни концентрации в него, може да има недобър здравен ефект върху хората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама