Започва строежа на първия общински многоетажен паркинг в Пловдив

15:40, 05 юни 17 25 427 Шрифт:
Автор:

На Председателски съвет в Общинския съвет днес са разгледани и  няколко бюджетни решения за сесията в четвъртък. "На сесията в четвъртък ще входираме предложение за отпускане на 104 хиляди лева за проектиране на първия общински многоетажен паркинг на ул. „4-ти януари“. В петък получихме съгласувателното писмо от НИНКН, което очаквахме. След гласуването на средствата започваме работата", заяви кметът на града Иван Тотев.

1 милион лева пък са заделени за започване на дейностите изграждане на пешеходна зона в Тютюневия град.  "По време на проведени през миналата година обществени обсъждания беше изразено желание в Тютюневия град да бъде изградена пешеходна зона, подобно на Капана. Обмисляме да се започне от частта на улица "Иван Вазов" в района на изгорените тютюневи складове.  За това там предстоят инвестиции в публична собственост – основно улици", допълни Тотев.

Второто предложение, което ще гласуват общинските съветници е за отпускане на  200 хиляди лева от резерва за изграждане на поливна система по реконструирания бул. Руски плюс парковата зона в подножието на Бунарджика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама