Дете пропадна в асансьор в Пловдив, не е работило задължителното GSM известяване

14:19, 06 юни 17 25 568 Шрифт:
Автор:

7 годишно дете е пропаднало вчера докато е пътувало с асансьор в сграда на улица "Тодор Влайков"2 в Пловдив. 15 минути след инцидента родителите на детето, което е все още в шок, са успели да се свържат с обслужващата фирма.

"Агенцията по метрология извърши веднага проверка. Съоръжението за задължителното GSM известяване не е сработило. То е поставено от фирмата "Медина". Проверяваме обаче и фирмата "Пролифт", защото вътре в асансьора е била поставен техен стикер", съобщи за Пловдив Topnovini.bg Мария Вълкова-директор на отдел "Технически надзор" в Агенцията по метрология-Пловдив.

"Ще бъде проверена и надзорната фирма, защото агенцията по метрология не контролира пряко работата на асансьорите, а издава лиценз на подобни надзорни фирми", допълни Вълкова.  На този етап ще бъде съставен акт за нарушения заради неработещото гласово устройство. Глобата варира от 500 лева до 2 хиляди лева.

Припомняме, че според последната наредба от началото на тази година всички асансьори вече  трябва да разполагат с двустранна аварийно-алармена връзка между кабината и дежурните техници. Представлява устройство със СИМ карта на мобилен оператор със записани 5 номера, на които може да се обади закъсалия човек в асансьора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама