Провал на конкурса за главен архитект на Община Пловдив, обявяват нов

14:10, 08 юни 17 25 614 Шрифт:
Автор:

Община Пловдив ще обяви нов конкурс за главен архитект на Пловдив. Тримата кандидати, които бяха излъчени за изслушване на концепциите си не са събрали необходимият минимален брой точки, за да бъдат класирани. Припомняме, че шестима бяха архитектите, които подадоха документи за конкурса. Трима отпаднаха и в надпреварата останаха само  Димитър Ахрянов, Хубена Салджиева и Илко Николов. "При изслушването от комисията обаче нито един от тях не събра изискуемия минимум от 8 точки, който е сбор от писмената и устна защита на концепцията на участниците", обясни секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева, която и председател на комисията за избор на главен архитект.

"Това означава, че те не могат да бъдат допуснати до последния етап от конкурса, който е интервю", допълни още Топчиева.

Кметът Иван Тотев е категоричен, че резултатът е опровергал наложеното обществено мнение, че конкурсът е предрешен. "Дори и до мен стигаха слухове, че един от кандидатите ще бъде избран, което не е така. Надяваме се, че след обявяването на новата процедура ще се появят много повече кандидати, които ще имат интересни и различни концепции за развитие на Пловдив", коментира Тотев. Той уточни, че до назначаването на новия архиект длъжността ще продължава да изпълнява Юлияна Петрова.

Според информацията на Пловдив Topnovini.bg визираното от кмета Тотев име е това на архитект Илко Николов. Припомняме, че той беше председател на Пловдивския общински съвет в предишния мандат. На последните местни избори обаче той беше кандидат за кмет, подкрепен от част от пловдивския бизнес и спечели  1.23 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама