Пасарелка свързва пловдивската зала "Колодрума" и зоната на търговските центрове

14:40, 08 юни 17 25 531 Шрифт:
Автор:

Единодушно пловдивските общински съветници приеха предложението на местна администрация за отпускане на 200 хиляди лева за проектиране на пасарелка до зала Колодрума.  Новото съоръжението ще преминава над бул. „Менделееев“ и ще свързва залата с паркинга на голям търговски център в ЖК "Тракия". "Когато има събития в спортната зала е видимо, че се използват и отсрещните места за паркиране. След това хората пресичат по всевъзможни опасни начини", коментира кметът Иван Тотев.

Започва и проектиране за разширяване на съществуващата в момента зона за паркиране до Колодрума. "Ако догодина има пари и общинският съвет прецени ще започне и самото изграждане", каза още Тотев.

Общинските съветници гласуваха и отпускане на 200 хиляди лева от резерва за изграждане на поливна система по реконструирания бул. Руски плюс парковата зона в подножието на Бунарджика. С 104 000 лева пък започва за проектиране на първия общински многоетажен паркинг, който ще бъде изграден на ул. „4-ти януари“ на мястото на бившия ТЕЛК.

 По предложение на общинския съветник Едуард Сарафян бяха гласувани и 4 000 лева, които ще бъдат разходвани за допълнително осветление на Гребната база

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама