Всички изненадани от увеличението на таксата за платено паркомясто в Пловдив

15:12, 08 юни 17 25 566 Шрифт:
Автор:

Кметът Иван Тотев бил абсолютно изненадан от решението, което е прието за увеличението на таксата за платено паркомясто от 15 лева на 20 лева. Той обясни, че бил извън залата на пловдивския общински съвет, а предложението е направено преди месец от общински съветник и набързо прието от колегите му. Оказва се, че името на този пловдивски избраник е пълна мистерия. Никой днес не можа да го посочи и не си спомняше, а от администрацията на общинския съвет отговориха, че трябва да се потърсят и проследят протоколите от съответна сесия. Което така и не стана. "Наистина съм изненадан. Но в момента това, което мога да кажа е, че съм говорил с районните кметове. Мнението на всички тях е, че това е абсолютно поносима и реална такса. Общински съвет не коментира промяната, районите кметове също-така че за мен нещата са добре", коментира Иван Тотев.

Той обаче дебело подчерта, че платеното паркиране не е задължително. "Всеки има право на избор, а когато говорим за нещо, което се избира-то може да струва и 200 лева. В случая става дума за платено запазване на паркоместа. Цената ще се определя на база на нейното търсене. Ако изведнъж се окаже, че хората много търсят може и да има промяна", допълни Тотев.

"В момента едно паркомясто в затворен жилищен комплекс е между 10 и 15 хиляди евро. И за говорим, че 20 лева и то плащани по желание, са много….трябва да стане ясно, че това е град Пловдив и цените са такива", завърши Тотев.

Район "Централен" вече обяви първите 36 свободни позиции за ползване на паркоместа чрез заплащане в района бул. „Шести септември” – ул. „Чаталджа” и ул. „ ген. Данаил Николаев”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама