Проверка уточнява дали в Пловдив има заградена улица

16:10, 08 юни 17 25 596 Шрифт:
Автор:

Отвръщат на удара на протестиращите от улица "Игрище Кубрат". Докато хората недоволстват от бившият зам.-кмет в район "Централен" Октай Чалъшкан кметът Иван Тотев обяви, че се има идея за възобновяване на  план за изграждане на директна връзка между моста на Адата и бул "Източен". Което означава и бутане на незаконни постройки в района. 

Припомняме, че хората, които живеят в квартала, разположен на улица "Игрище Кубрат",  заявиха, че излизат на протест заради строеж на къща. Преди 10 дни  бившият зам.-кмет в район "Централен" Октай Чалъшкан, който е от ДПС, започва изграждането на стена, която блокира цяла улица. Те директно обвиниха Чалъшкан, че на последните месни избори е купувал гласове за Иван Тотев. Днес кметът коментира лаконично обвинението с думите, че това е несериозно и не отговаря на истината. "Това, което мога да кажа, че е започнала проверка, която ще покаже каква е точно ситуацията.  Ако сградата е незаконна от район "Източен" няма да имат оправдания, защото администрацията има достатъчно пари за премахване на нерегламентирани постройки", уточни Тотев.

Междувременно вече са замесени и полицаите от 6-то рпу, които тактично и деликатно днес са започнали натиск върху най-активните недоволстващи срещу строежа на Октай Чалъшкан. Хората казват, че заплашения от саморазправа и бутане на оградата Чалъшкан е сигнализирал полицията. Униформените днес са търсили за разпит част от ромите от квартала.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама