• Снимка: botevplovdiv.bg

Областният управител Здравко Димитров ще посрещне футболистите от шампионския отбор на ФК „Ботев“ от 1967 година. Областният управител ще награди футболистите с плакети и подаръци по случай 50-годишнината от спечелване на втората шампионска титла от „Ботев“ Пловдив.

На срещата ще присъстват спортистите Георги Найденов, Ненко Георгиев, Виден Апостолов, Иван Глухчев, Иван Задума, Георги Попов, Динко Дерменджев, Иван Кючуков, Никола Иванов, Костадин Бичев, Вангел Делев, Петър Терзиев, Рад Тортоланов, Любомир Томов, Любен Власов. Посмъртно ще бъдат почетени Михаил Карушков, Райко Стойнов, Добрин Ненов, Димитър Костадинов, Божидар Атанасов, Димитър Костадинов, Божидар Атанасов, Иван Бачков, Васил Спасов, Георги Чакъров, Станко Станков, Йордан Йорданов, Георги Абрашев, Христо Михайлов и Димитър Кехайов.

Ботев Пловдив печели най-високото отличие в България през най-плодоносната година на клубния ни футбол (ЦСКА и Славия са на полуфинали в Европа, съответно за КЕШ и КНК) и в най-оспорвания шампионат в историята, където всеки може да победи всеки и където факторът "домакинство" е без значение. Показателни са думите на журналиста Спас Тодоров от в-к "Народен спорт" изречени години по-късно, че това е първенството, в което шампионът е безапелационно признат от всички съперници и не предизвиква полемика относно спортменството в надпреварата. Не би могло да има спорове, защото шампион е отборът победил (и то като гост) грандовете ЦСКА и Левски, а равносметката му на чужд терен изглежда впечатляващо с 6 победи и 6 равенства при еднакъв сбор от точки и като домакин, и като гост.

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно