• Снимка: ПУ „Паисий Хилендарски“

109 участници от 24 организации ще се включат в днешния семинар в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Висшето училище е домакин на събитието за четвърти пореден път, а провеждането му е съвместна инициатива на Химическия факултет на висшето училище и фирма „АСМ2“ ЕООД, която е официален представител на Thermo Scientific за България.  Тази година семинарът е озаглавен „Приложения на съвременни аналитични техники в областта на клиничната химия, токсикологията и околната среда“, съобщи деканът на Химичесдкия факултет доц. д-р Веселин Кметов.

 Участниците в семинара са представители на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на трите медицински университета в страната – пловдивския, варненския и плевенския, Университета по хранителни технологии – Пловдив, 4 научни института и технологични центрове, 3 изпитвателни лаборатории, 2 държавни агенции и 9 бизнес компании.

Форумът вече се е утвърдил като изключително полезен и ефективен, той събира на едно място хора, занимаващи се с ОБУЧЕНИЕ, НАУКА, ИНОВАЦИИ и БИЗНЕС, категоричен е доц. д-р Веселин Кметов. Според него семинарът е и атрактивна трибуна за дискусии, източник на контакти и проводник на идеи.  В лекционните доклади и тази година ще се включат лектори от Словакия, Италия, както и от химическите факултети на ПУ „Паисий Хилендарски“ и СУ „Св. Климент Охридски“. В постерна сесия ще бъдат изложени и научни разработки с участието на млади учени и студенти. Традиционно ще бъдат отличени три работи, за които бизнесът е осигурил специални награди.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно