Заради партийни назначения освободиха управителя на ВЕЦ-Пловдив

10:40, 15 юни 17 25 906 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Назначената проверка имаше за задача да установи твърдения на служителите на Предприятие ВЕЦ за нарушения на управителя на предприятието Веселин Маневски, изнесени в сигнал до Министерството на енергетиката през м. февруари 2017 г. В ръководния екип на Предприятие ВЕЦ Пловдив е налице конфликт,  сочи извод от направената проверка. Ангажирането на голяма част от персонала като страна в междуличностните отношения в ръководството на фирмата сочи, че работниците и служителите са допуснали личните им пристрастия да влияят върху изпълнението на техните задължения.

Припомняме, че близо 600 служители протестират вече месец. Според тях след назначаването на Веселин Маневски в предприятието е въведена нова организационна структура, която позволила част от съществуващия персонал да бъде редуциран със закриването на щатове. След приемане обаче на новата структура, включваща нови отдели, сектори и звена, започва назначаване на персонал. По думите на протестиращите новите назначения са изцяло партийни.

Маневски е общински съветник в ОбС-Пловдив от групата на ГЕРБ. Той е депозирал своята оставка, която е приета от ръководството на НЕК, считано от днес

Предприятие ВЕЦ към НЕК ЕАД е от стратегическо значение за енергийната система на страната. То поддържа и експлоатира 30 водноелектрически централи, като 15 от тях работят в четири каскади – "Батак", "Въча", "Арда" и "Белмекен-Сестримо". Общата им инсталирана мощност е близо 3 хил. мегавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама