В Пловдив започва най-големия фестивал за електронни спортове и игри

07:55, 17 юни 17 25 676 Шрифт:
Автор:

Близо 2000 участници ще се надпреварват за награден фонд от над 12000 лева в Палата 2 на Международния панаир. Днес и утре посетителите ще могат да видят най-новите технологии, виртуална реалност, електронен спорт, както и да премерят сили в турнири, като за целта са осигурени 40 компютъра, 10 плейстейшъна и 5 чифта очила.

„Фестивалът „Пловдив е-Арена“ се организира за първи път в града под тепетата от Game Evolution и срещна подкрепата на Община Пловдив“, заяви заместник-кметът Георги Титюков. „Пловдив е много добър град за организиране на подобни мероприятия, заради многото млади хора, които живеят тук и добрият интернет“, заяви Димитър Александров, главен организатор на събитието.

Феновете на League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, DotA2, Hearthstone, FIFA17 и още други игри ще могат да наблюдават играчите от голяма сцена или да участват. Билетите за единия или двата дни са съответно на цена – 10 и 20 лева. Предвидени са много изненади и забавления – ретро аркадни игри, рейсинг с вибриращ волан, най-новите апликации за виртуална реалност, като всичко ще бъде безплатно за желаещите да опитат своите умения.

Ще поведат и състезания за професионални геймъри, за които геймингът или компютърните игри са основно занимание и професия. Ще има участници от Сърбия и Румъния. Класирани са по 4 отбора за двата турнира на League of Legends и Counter-Strike.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама