Учени от над 20 страни от четири континента на научна конференция в Пловдив

08:18, 19 юни 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Участниците в Международната конференция по комбинаторен анализ на изображения са водещи учени от 23 страни от Европа, Азия, Африка и Северна Америка. В продължение на повече от 25 години  тази серия конференции предлага на учени от цял свят форум, на който да представят своите най-нови открития, да дискутират най-значимите постижения и предизвикателства в областта, както и да утвърдят и разширят сътрудничеството си с учени от други страни.

Комбинаторният анализ на изображения е научна дисциплина основана на абстрактни математически теории и техники от “дискретната” математика (понякога наричана “езикът на компютрите”). Краен продукт на научните изследвания са математически модели и методи за решаване на проблеми от реалния живот, възникващи в различни, често “социално чувствителни” области на човешката дейност, като медицината, роботиката, отбраната и сигурността. Идеята за провеждане на тазгодишната IWCIA в Пловдив е на Валентин Бримков и Ренета Бърнева, професори в Университета на Щата Ню Йорк и водещи учени в тази област.

Социалната програма на конференцията включва запознаване на участниците с историческите и културни забележителности на Пловдив. Гостите ще посетят Асеновата крепост, Бачковския манастир и други забележителности в района, ще се насладят на природата на Родопите, както и на най-доброто от българската кухня. Организаторите вярват че IWCIA в Пловдив ще остави незабравими спомени сред всички гости. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама