Делото срещу бившата кметица на пловдивския район „Централен“ продължава

11:11, 19 юни 17 25 539 Шрифт:
Автор:

С разпит на свидетели продължи делото срещу бившита кметица на район „Централен“ Райна Петрова и Надежда Минчева. Срещу Петрова са повдигнати две обвинения, извършени във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини. Обвинението е, че тя е определила изпълнителя на договорите по ЗОП  вместо възложителите, с цел получаване на парични средства общо за 2012 г. и 2013 г. в  размер на близо 45 хиляди лева.

Според обвинението Райна Петрова е лансирала една и съща фирма – "Надежда 2000" ЕООД, за доставка на хранителни продукти по детските градини, ясли и кухни, които са били на високи цени, но с ниско качество. Общата стойност на поръчката е 376 000 лв.

Управителят на фирмата Надежда Минчева пък е обвинена за това, че е дала на Петрова подаръчен ваучер за близо 10 хиляди лева за Тайланд.

Делото започна в края на мината година с разпит на друга част от свидетели. При някои от тях се оказа, че има противоречия в показанията. Сред призованите досега за разпит има  директори на детски заведения, кметове и общински служители. Защитник на Петрова, която беше отстранена от длъжност през 2014 година е адвокат Красимир Елдъров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама