Искат снемане имунитета на депутата от БСП Манол Генов

12:12, 20 юни 17 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Манол Генов- народен представител от БСП, избран от Пловдив-област. От събраните в хода на досъдебното производство доказателства се установява, че в периода 01.03.2017 г. – 30.03.2017 г. в гр. Асеновград, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, в съучастие като съизвършител с Николай Христев е организирал купуване на избори. Двамата са давали паричната сума от 25 лв. за глас на живущи в гр. Асеновград физически лица, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в негова полза и в полза на БСП.

Събрани са доказателства и за това, че през месец март 2017 г. ,  умишлено е склонил главния архитект на Община Асеновград Константин Атанасов да извърши престъпление. Припомняме, че срещу Атанасов вече има повдигнати няколко обвинения. Едно от тях е       , че е допуснал осъществяването на противозаконна дейност – строителство, без изискуемото съгласуване на проектната документация за строителство, в поземлен имот в гр. Асеновград, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата “Метошка махала“.

Законова пречка за наказателното преследване на Манол Генов е обстоятелството, че към настоящия момент същият е народен представител в 44-то Народно събрание и в това си качество се ползва с имунитет. След предложение от страна на наблюдаващите прокурори от СГП – СЗ „Антикорупция“ главният прокурор е сезирал Народното събрание, тъй като съгласно член от Конституцията в тези случаи Парламентът е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване народния представител Манол Генов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама