Дипломатическият корпус на посещение в Тракия икономическа зона

07:00, 21 юни 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дипломатическия корпус ще посети днес Тракия икономическа зона-най-мащабния индустриален проект на България. Визитата на ръководителите на дипломатическите мисии и представителствата на международните организации, акредитирани в Република България, се организира от Министерството на външните работи, съвместно с Министерството на икономиката, Министерството на туризма и „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Посланиците на държави от цял свят ще разгледат фирми в зона „Раковски“, част от „Тракия икономическа зона“. Поканен е и вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

Предвидено е време за кратки изказвания на Министъра на икономиката Емил Караниколов, на Областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров, на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и председателя на „Клъстер Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев и кратка презентация на ТИЗ.

По програма  в 11.30 часа дипломатите ще бъдат разделени на 2 групи, които едновременно ще посетят логистичния център на Кауфланд и първия завод на АББ в зона Раковски. След това групите ще се разменят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама