Министър Караниколов: България се развива като атрактивна дестинация за инвестиции в производството

14:07, 21 юни 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България се развива като атрактивна дестинация за инвестиции в производството, в частност автомобилната индустрия и за създаване на центрове за обслужване на клиенти и бизнес аутсорсинг. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с представители на дипломатическия корпус.

Събитието се проведе в Индустриална зона „Раковски“, част от „Тракия икономическа зона“ и на нея министър Караниколов представи пред посланиците на държави от цял свят възможностите за инвестиции в страната ни. Визитата на ръководителите на дипломатическите мисии и представителствата на международните организации, акредитирани в Република България, се организира от Министерството на външните работи, съвместно с Министерството на икономиката, Министерството на туризма и „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Министърът на икономиката посочи, че страната ни се стреми да отговори на високите изисквания на потенциалните инвеститори по отношение на инвестиционния климат, стабилността и предвидимостта на средата и предлагането на адекватни насърчителни мерки.

По думите му Министерството на икономиката е насочило усилията си към последователно разширяване на възможностите за привличане на инвестиции и към развитие на предимствата на България като конкурентна инвестиционна дестинация.Караниколов изтъкна още, че Министерството на икономиката работи за развитието на индустриалните зони, разположени в региони от страната със силно развита транспортна инфраструктура и в непосредствена връзка с европейски транспортни коридори. 

Министърът на икономиката допълни, че успешният бизнес модел на „Тракия икономическа зона“ съдейства за установяването в България на водещи международни компании и за разширението на съществуващи производства, което от своя страна е индикатор за добрите условия за инвестиции в България.

В срещата участваха още областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кмета на града инж. Иван Тотев и председателят на „Клъстер Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама