Отбелязват в Пловдив Международния ден на йога

15:13, 21 юни 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази година официалното отбелязване на Международния ден ще се състои на 24 юни (събота), когато 27 населени места в страната се обединяват и единно представят най-добрите учители по йога. Те ще демонстрират практики при отворени врати за всички  заинтересовани от древната наука.

В Пловдив честването започва в 7:00 часа в Цар-Симеоновата градина, където ще се състои традиционната открита практика – Поздрав към Слънцето. Програмата продъжава с официално откриване на събитието от 10:00 часа в Пловдивски Културен Институт и богато разнообразие от безплатни лекции и практики до 20:30 часа.

По повод честването на Международния ден на йога, за първи път в Пловдив, ще бъде представена и българо-индийската изложба „ИНДИЯ АЛА ПРИМА“ на изтъкнатите български художници Аглика Гайтаникова, Иван Додов, Селма Тодорова и Стефан Чурчулиев. Основната част от колекцията майсторски акварели е създадена от четиримата художници под покрива на света – в подножието на Хималаите. Изложбата ще бъде на разположение за пловдивчани и всички гости на града в Експозиционната зала на Пловдивски Културен Институт от 24 юни до 28 юли.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама