В Пловдив съдят рецидивист и непълнолетен за кражба

07:00, 22 юни 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Румен В., на 30 г., и спрямо 17-годишния А. Г. за това, че след предварителен сговор окраднали чужди движими вещи от владението на другиго.  Деянието е извършено от Румен В. в условията на опасен рецидив, а другият е бил непълнолетен.

Обвиняемият Румен В. е многократно осъждан,  излязъл е от затвора на 31 октомври 2016 г. след изтърпяно наказание от една година и осем месеца лишаване от свобода за кражба. На 17 януари 2017 г. обвиняемите се срещнали в квартал "Изгрев", и се сговорили да извършат кражба на вещи от магазин. Те отишли в ателие за производство и продажба на текстилни торбички. В помещението нямало други хора. Обвиняемият А.Г. останал до входната врата, за да следи за идването на нови клиенти, а обвиняемият Румен В. започнал разговор с продавачката. През това време, той забелязал, че на един от столовете била оставена дамската й чанта, а на бюрото - мобилен телефон. В чантата тя държала портфейл с 300 лева, документи, дебитни карта и др. лични вещи. Обвиняемият Румен В. поискал торбички за подаръци с избродирано сърце, но понеже нямало в момента, той заявил, че ще вземе десет други, а останалите щял да  поръча. Продавачката се отправила към дъното на ателието, за да му ги даде. През това време обвиняемият Румен В. взел портфейла от дамската й чанта и го подал на А.Г., както и мобилния телефон.

След това двамата заявили на жената, че ще отидат до автомобила си, да вземат пари и платят, но не се върнали, качили се в такси и си разделили парите. По-късно били установени от органите на МВР. Спрямо обвиняемият Румен В. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" и той се намира в Затвора в гр. Пловдив, а А.Г. е с мярката за неотклонение "Под надзора на родител".  Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама