Показват късо кино във Фарго в Пловдив

08:10, 22 юни 17 / Култура 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По програма, всеки първи и трети четвъртък от месеца в клуб „Фарго“ се представя тематично подбрана селекция от български късометражни филми. В деня на прожекцията за среща с публиката гостуват авторите и част от актьорите, за да  разкажат за създаването на филмите си и за предизвикателствата пред българското късометражно кино. Казват, че всеки режисьор има свой собствен глас, избира своите теми, намира своите герои. Очарователната Розалия Димитрова избира най-колоритните персонажи и разказва историите им така, че да ги помним.

„Никола Михов“ е история за един цветен младеж от нашето съвремие. Зад неангажиращия вид и семпло поведение прозира артист от световна класа. Наградите от Париж, Берлин и Лондон са само малка част от антуража му. Но основното качество си остава умението му да разказва с картини живота, такъв какъвто е. Дължината на филма „Никола Митов“ е 17 минути.

Пенсиониран шампион по бокс, тренира две момичета в разпадаща се спортна зала в Лом. Те не разполагат с пари, но имат воля. Тяхната борба не е за реалността, тя е за мечтите. Това пък е историята на 19 минутния филм „Таланти“. Последната премиера е на едноминутния филм „Вода“.

КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО е инициатива на Arteria Films Ltd., съвместно с Клуб „Фарго“ в „Лъки“ – Дом на киното и Община Пловдив. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама