С концерт „50 години Щурците“ започва Есенния салон на изкуствата в Пловдив

14:24, 22 юни 17 / Култура 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С разтърсващ концерт на група Щурците ще бъде открит тазгодишния Есенен салон на изкуствата в Пловдив.  Шоуто „50 години ЩУРЦИТЕ“, което препълни зала Арена Армеец и събра повече от 12 000 души публика ще зарадва пловдивчани и многобройните гости на града на 3 септември 2017 г. в Античния театър в Пловдив. Това обявиха днес Васил Върбанов – организатор на емблематичния, чисто пловдивски фестивал „Sounds of the Ages” и Александър Държиков – заместник - кмет „Култура и туризъм“.

В концерта ще участват както  Кирил Маричков, Валди Тотев и Георги Марков, така и техните колеги и приятели - китаристите гости Иван Лечев, Славчо Тодоров и Петър Георгиев-Пешето. В няколко песни, групата пак ще свири в съпровод на автентичния китарен звук на незабравимия Петър Гюзелев, чийто жив образ на големия екран със сигурност ще предизвика силни емоции. Ще свирят и пионерите в бандата - Пепи Цанков, Веско Кисьов и Константин Атанасов.

„Когато разговаряхме преди време по повод концерта, веднага прегърнах идеята, защото Пловдив заслужава този музикален празник и съм сигурен, че това е добра новина за пловдивчани и гости на града и отлично начало на традиционния  Есенен салон на изкуствата ", каза заместник-кметът Александър Държиков.

Върбанов припомни за концерта на емблематичната британска алтернативна формация PLACEBO, на 3 юли на Античния театър. Шоуто е част от фестивала Sounds of the Ages, който включва още 3 големи концерта . На 22 септември на Античния, излиза Devin Townsend Project с музикантите от оркестъра на Държавна опера Пловдив.  На следващия ден, 23 септември, древната сцена е запазена за Manfred Mann's Earth Band, а на 24-ти идва ред на Marillion. В дните на Sounds of the Ages в Пловдив се очаква инвазия на чужди меломани, като само за концерта на Девин Таунзънд вече са продадени 2 хиляди билета на фенове от чужбина, 200 от тях купени от Австралия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама