Започва съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2017“

16:49, 22 юни 17 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2017“ се провежда от 22 до 25 юни 2017 г. в района на град Пловдив, съобщиха от МО.

От българска страна участват формирования от 68-ма бригада „Специални сили“ и Военноморските сили, както и личен състав от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Сухопътните войски и Военновъздушните сили. От американска страна в подготовката участват транспортни самолети С-130 J „Херкулес“ и до 50 американски военнослужещи.

По време на подготовката ще се отработват задължителни елементи от подготовката на 68-ма бригада „Специални сили“, включително дневни и нощни парашутни скокове от самолети С-130 J „Херкулес“. Американските екипажи ще извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.

Провеждането на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2017” ще допринесе за усъвършенстване на оперативните способности на подразделенията от декларираните за участие в мисии формирования. Българските военнослужещи ще подобрят тактическите си умения и ще обменят опит по изпълнението на задачи, техники и процедури, с цел подобряване на оперативната съвместимост по стандартите на Алианса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама