Започва Френска седмица в Пловдив с френски шик и шансони

07:03, 23 юни 17 / Култура 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новост в четиринадесетото издание на  Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2017 тази година е присъствието на две Френски Мис.  Те идват в Пловдив с цел да рекламират града по два национални френски телевизионни канала. Всички концерти на тазгодишното издание ще са в залата на Градския дом на културата „Борис Христов”, като на сцената ще бъдат и двете Мис със зашеметяващи тоалети Висша мода, за да придадат допълнителен блясък и френски шик на предстоящите фестивални дни, които са под мотото „Мода и Шансони”.

Откриването е днес от 19:30ч. с  концерт на  българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, като всички са подготвили и различни сценични изненади, както за публиката в залата, така и за самия Бернар Руо. Утре, 24 юни от 19,30ч. ще се проведе финалът на националния конкурс за франкофонска песен, като в последния етап от състезанието пеят изпълнителите-финалисти от цяла България. Публиката ще има отново възможност да гласува за своя фаворит, а компетентно международно жури ще оценява участниците, които тази година  се състезават за различните специални награди и наградата на публиката които са осигурени от нашите партньори, а голямата награда - златна гривна, е подарък и уникалната авторска изработка на майстора бижутер Тодор Кузмов. На гала-вечерта на 25 юни, отново в Дома на културата от 19,30ч., всички изпълнители ще разпръснат звезден блясък и ще подарят неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани.

За поредна година на пл. “Стефан Стамболов” пред Община Пловдив ще се проведе и  „Френска седмица” в дните от 19 до 25 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама