Яра Бубнова ще представи в Пловдив 57-то Венецианско биенале

12:03, 23 юни 17 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Яра Бубнова, прочут куратор и историк на съвременното изкуство, създател и директор на Института за съвременно изкуство ще изнесе презентация, посветена на Венецианското биенале, днес в 17.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив

Венецианското биенале за съвременно изкуство е вероятно най-важната международна изложба в света. To e най-старото (първото издание се е състояло през 1895 г.), най-голямото (кураторът инсталира експозицията на около 50 000 кв.м) и най-представителното. Тази година в 57-то издание освен централния проект, с национални павилиони се представят 86 страни. Именно тази част – националното участие, прави биеналето толкова уникално. Яра Бубнова, куратор и историк на съвременното изкуство ще разкаже публично в града, избран за Европейска столица на културата – 2019 за впечатленията си от проведеното 57-мо Венецианско биенале.

Яра Бубнова е куратор и художествен критик, родена в Москва, Русия, където се дипломира в Катедрата по история и теория на изкуството на Московския държавен университет. Живее в София и в момента е Зам. директор на направление «Чуждестранно изкуство» на Националната галерия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама