Над 480 са новорегистрираните домашни кучета в Пловдив от началото на годината

17:35, 23 юни 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обобщена справка от общинския електронен регистър на домашните кучета, показва, че от началото на 2017 г. до момента, над 480 е броя на новорегистрираните любимци в Пловдив. От тях 412 попадат в някоя от категориите, освободени от заплащане на „такса куче“, а останалите 75 са внесли в общинския бюджет 2000 лв.

Над 36 000 лв. като „такса куче“ са внесли в хазната и 1208 собственика на домашни кучета, декларирани/регистрирани в общината в предходни години. Справката показва, че 1134 други притежатели на домашни кучета все още не са заплатили в съответната районна администрация дължимите 30.00 лв. годишна такса за своя любимец.

От общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ напомнят на пловдивчани, че средствата събрани от „такса куче“ се влагат обратно в дейности по реализиране на мероприятия за овладяване популацията на уличните кучета, както и за провеждане на редица кампании в полза на домашните животни.

Важно за притежателите на домашни кучета е да знаят кои са категориите кучета, чиито собственици са освободени от заплащане на „такса куче“ :  кастрирани кучета; кучета с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране; кучета на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка;  кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския червен кръст;   кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама