Артисти от балканския полуостров отдават почит на Орфей в подножието на Родопите

14:27, 24 юни 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Програмата на юнското издание на фестивала Electric Orpheus предлага разнообразие и градация. Рокендрол, акустика, източна мистика и електроника ще отекват от върха на парк-лозе вила Юстина, в подножието на Родопите, люлка на митове и легенди и дом на Орфей. 

A Victim Of Society: хедлайнер на юнското издание са рокендрол триото от Атина, A Victim Of Society, които пристигат с актуалния си, втори албум “Freaktown”, който излезе на 27 април 2017 година. Албумът е отразен само със суперлативи от световната музикална преса. Звукът на рокендрол психиделията, изведен с максимална енергия и прецизност.

Doesn’t Frogs: една от най-актуалните и въздействащи групи на българската сцена, също ще вземе участие в Еlectric Orpheus. Doesn’t Frogs са рокендрол трио от София, състоящо се от китара, синтезатор и барабани. Групата издаде първия си албум, Egotripping, в края на 2015, изпълнен с dark wave и шумен поп. През месец май, 2017 година, момчетата издадоха новия си, втори албум, Afterlife, който щe можем да чуем и видим на живо на парк-лозе вила Юстина.

ŠećeЯ: от Хърватско гостува електро-акустичния проект ŠećeЯ, зад който стои Tena Rak (барабани, вокали, китара, програминг), известна на българската публика от участието си в групи като Vlasta Popic, Seine и Moscow. На хърватски ŠećeЯ (šećer) означава захар и представя Tena Rak в нова светлина - комбинация от акустика и електроника, нежна и ефирна лирика, поднесена с искреност и дълбочина. Ще видим и чуем първия албум на ŠećeЯ в аванс преди предстоящата му европейска премиера.

Audieu: за електронната част на вечерта от Истанбул, Турция гостува продуцентът и мултиинструменталист Hakan Turan. Той е основател на електро-акустичния проект Audieu и ще представи както свои композиции, така и DJ сет, съвкупност от екзотика, мистика, минимал и IDM. XRaydio: за доброто начало на цялата програма ще се погрижи Jonny Fiasco, собственикът на еклектичното онлайн радио XRaydio. Jonny Fiasco e псевдоним на известния пловдивски музикант и китарист, Здравко Гулов, който направи рокендрол кариера в Англия и свири в групите Black Moses и Ultra Grand Supreme. Програмата за 24 юни завършва с формата Boombox Sunrise. За любителите на посрещането на изгрева ще бъде обособено специално място.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама