Готов е новият паркинг до парк „Лаута” в „Тракия”

14:24, 27 юни 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обществен паркинг за около 25 автомобила бе изграден в район „Тракия”. Той се намира в началото на новата улица „Проф. Цветан Лазаров” до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”.

„Съоръжението е в непосредствена близост до „Лаута” и ще обслужва както посетителите на парка, така и гражданите от жилищния блок”, заяви кметът на район „Тракия” Костадин Димитров. Той подчерта, че „Лаута” вече е едно от най-предпочитаните места от пловдивчани и гости както за отдих, така и за спорт. Гражданите могат да използват свободно кътовете за барбекю и беседките,  фитнеса на открито. Предпочитани от децата са модерната площадка с различни съоръжения за игра, въжената кула, къщичката на Баба Яга. В парка има и модерна площадка за разходки на домашни кучета.

Димитров съобщи и че нова пешеходна алея ще свързва зоните А 10 и А 12 в „Тракия“. Тя ще е паважна, ще бъде дълга 310 метра и 4 метра широка. Алеята е част от инфраструктурата на разширението на парк „Лаута“ и е по идея на кмета на Пловдив Иван Тотев. В плановете на Община Пловдив са догодина там да бъдат изградени осветление, модерна детска площадка, както и други атракции, които да се впишат в парковата среда. От двата края на пътеката през есента се предвижда да бъде засадена еднотипна дървесна растителност, обясни кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама