Повдигат обвинения на биячите от Асеновград

16:22, 27 юни 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура - Асеновград наблюдава досъдебно производство за хулиганство. Припомняме, че  вчера е възникнал конфликт между две групи в района на язовир „40-те извора“ край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са четири лица, които са били откарани в болница за преглед.

До момента са били извършени общо три огледа на местопроизшествие, при които са били иззети веществени доказателства – брадва, лопата, дървени летви и други, разпитани са в качеството на свидетели множество лица. На 26 юни 2017 г. със заповеди по Закона за МВР за срок от 24 часа са били задържани общо осем лица. Спрямо тях предстои да бъдат повдигнати обвинения за хулиганство с особена дързост и цинизъм и да бъдат задържани за 72 часа.

Към момента продължава интензивното извършване на процесуално-следствени действия – разпит на нови свидетели, извършване на разпознавания, огледи на веществени доказателства и назначаване на медицински експертизи за установяване на телесни повреди.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама