Община Пловдив разработва нова програма за качеството на атмосферния въздух

07:00, 28 юни 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пловдив започва работа по сключения през месец май договор за бевзъвмездна финансова помо за изпълнение на проект,  финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020г.“ , Той е за азработване/актуализация на общинските програми за качеството на атмосферния въздух“.Общият размер на инвестицията за община Пловдив е близо 94 хил. Лв, от които 79 хиляди лева от Кохезионния фонд и 14 хиляди лева национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България. Периодът на изпълнение е 15.05.2017 г. – 15.01.2019 г.

Основната цел на проектното предложение на Община Пловдив е създаване на Комплексна програма за качеството на атмосферния въздух и План за действие към същата с адекватни мерки и/или проекти, чрез изпълнението на които ще се достигне до установените норми за КАВ, както и запазване и поддържане на същите под допустимите норми за бъдещ период.

„Надявам се, че с изготвянето на тази комплексна програма и с изпълнението на мерките, които предстои да бъдат приложени, ще можем да се похвалим с още по-добри постижения в подобряването на екологичната обстановка в градовете“, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама