Отличиха „Най-добрия човек“ на Пловдив

11:22, 28 юни 17 25 798 Шрифт:
Автор:

Седем са отличените с приза „Най-добрия човек на Пловдив“ от акцията, която се проведе за пета поредна година съвместно с Националния алианс за хора с редки блести и дирекция „Социална политика“ на Община Пловдив.

Лично заместник-кметът Георги Титюков поздрави за направените добрини и награди с грамоти  д-р Жорж Пелев, който е помогнал за раждането на сина на Мария Македонска. Въпреки рисковете, които е имала заради диабета, наднорменото тегло и високото кръвно налягане, тя ражда здраво бебе Пламен, което е вече на три месеца. Мария от сърце благодари на д-р Пелев, който всеотдайно и професионално се е грижил за нея по време на бременността. Друг отличен е Кольо Бонев, който се ежедневно се грижи за болната си от Алцхаймер съпруга и помага на други хора с подобна съдба.

Грамота има и за Таня Калчева, която като медицинска сестра не само е отдадена на професията си, но и не спира да помага за физическото и психическо преодоляване на страданията на болните и техните близки.

Отличени са и Ася Атанасова, Натали Пенева, Таня Аризанова за помощта, която оказват в Дома за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов“. Те радват обитателите на социалното заведение с внимание и присъствие, повдигайки духа им с разговори и добро настроение и се грижат за техния външен вид.

„Най-добър човек“ е и Жана Белева, композитор на детски песни, създател на „Хора на момчетата“, която свири на акордеон и отделя от времето си, за да работи в домове за сираци и деца с увреждания, където ги обучава, открива техния талант, дава им надежда и кураж.

Акцията се проведе с помощта на учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, които дежуриха на „Пункта на добротата”, където много граждани споделиха истории за близки и приятели - техен пример за нравствена доброта и съпричастност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама