Празнична програма на БСП по повод 125 години Пловдивска партийна организация

08:33, 29 юни 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С програма от културно-исторически и политически събития БСП – Пловдив ще отбележи 125 години организиран партиен живот. Честванията започват с тържествено откриване по повод юбилея днес от 18.30 часа в зала „Съединение” на РИМ – Пловдив. За събитието са поканени бивши и настоящи лидери на социалистите на национално и местно ниво, стопански ръководители и партийни деятели с принос към развитието на Пловдив. Събитието ще открие историкът Андрей Пантев, ще бъде представена и изложба на документи, свързани със социалистическата партия в Пловдив.

В града на тепетата социалистите започват своя организационен живот на 21 август 1892 година с т.нар. Пловдивски конгрес. Тогава Димитър Благоев оповестява: „Пловдивският конгрес реши, че от тази дата дружинките се конституират в политическа партия”.

Честванията ще продължат до края на годината с различни тематични прояви. Предвидени са изложби, кинопрожекции, дискусии и събития като седмица на отворените врати. Ще бъде издаден и презентиран през ноември алманах на пловдивската партийна организация. „Целта ни е да припомним историята на партията, да направим достъпно настоящето си и да запознаем гражданите с визията ни за бъдещето”, каза лидерът на социалистите в Пловдив Красимир Трифонов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама