Полицията отблъсна шествието срещу ромската махала в Асеновград

00:08, 30 юни 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията, която охраняваше мирния протест в Асеновград, успя около 22 часа вечерта в четвъртък да обърне движението на шествието, което се бе насочило към ромската махала в града, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

По-рано мирният протест ескалира и проби първата линия на полицейската блокада, която опитва да спре придвижващите се към ромската махала в града. Шествието се придвижваше по улицата към махалата и бе плътно охранявано от полицаи в пълно снаряжение с щитове и каски, по този път полицаите реагираха и обърнаха движението обратно. Протестът продължава по улиците на града, движението е блокирано.

От снощи полицейското присъствие във Асеновград е засилено. В града в пълно бойно снаряжение с щитове и каски са и полицаи от специалните сили. По-рано през деня няколкостотин души се събраха около паметника на Иван Асен в Асеновград за втори пореден ден на протест.

Повод за напрежението бе нападението на група роми срещу деца от местната школа по кану каяк. Сред пострадалите в инцидента е и момче със счупена китка и друго – с два счупени прешлена. Девет души са в ареста заради нападението.

В петък Районният съд в Асеновград трябва да решава мярката им за неотклонение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама