4541 кандидат-студенти участват в редовната кампания  на Пловдивския университет  

07:45, 30 юни 17 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 4541 души са подали документи за участие в редовната кандидат-студентска кампания на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съобщи заместник-ректорът доц. д-р Мария Стоянова. Тя уточни, че броят записали се е само за специалностите във висшето училище, а не и за филиалите му. С оценки от държавни зрелостни изпити кандидатстват 1995 от подалите документи.

Към момента има 164 записани студенти с оценки от предварителните изпити на ПУ „Паисий Хилендарски“, както и такива, които имат отлични оценки от състезания. От тях 45 души са се записали в бакалавърската програма „Софтуерни технологии и дизайн“, 17 – в „Софтуерно инженерство“, 18 – в „Психология“, и по 7 човека в специалностите „Българска филология“ и „Музика“.

Записването за явяване на изпитите през м. юли продължи от 14 до 28 юни. Удължен е единствено срокът за приемане на документи за кандидатстване с оценка от матура – в бюрата по градове до 5 юли, а в информационния център на ПУ „Паисий Хилендарски“ – от 4 до 7 юли.

Челно място при най-предпочитаните специалности в редовна форма на обучение заема бакалавърската програма по „Софтуерни технологии и дизайн“. Тя е посочена като първо желание от 310 кандидати, а местата са 90. На втора позиция е „Софтуерно инженерство“, първи избор за 229 души, като акредитираният прием е 90 бройки. Трета е специалността „Право“, избрана от 213 кандидат-студенти, които ще се борят за 112 места.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама