Захлаждане и валежи от днес

07:30, 29 авг 17 25 1481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ни очкава значителна облачност. Ще има валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа североизточен вятър, предимно слаб, в Източна България – умерен. Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за шест области. Предупреждението е в сила за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково.

Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София около 20°. Вечерта от северозапад ще започне намаление на облачността.


В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, по високите части мъгливо. Ще има валежи, на места с гръмотевици. Ще духа предимно умерен северен, а по-късно през деня и североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°.


Над Черноморието също ще има значителна облачност и валежи и няма да е подходящо за плаж. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, информират от Националния институт по метеорология и хидрология.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама