One Dance Week добавя още представления в програмата си

08:15, 09 сеп 17 / Култура 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След шампионския спектакъл, посветен на Мохамед Али, СТЪПКА ПРЕДИ КРАЯ, който ще видим на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив на 8 октомври от 20:00, специалната програма CHECK THE CZECHS добавя още два спектакъла към сегмента си – ГАЙД на 24 септември от 19:30 и РАЗКАЗВАЧКАТА на 8 октомври от 16:30. Модулът, който поставя във фокус чешката съвременна изпълнителска сцена, е куриран от Ивона Кройцманова – моторът зад почти всички изпълнителски феномени в Чехия.

В ГАЙД двама танцьори въплъщават един и същи герой в различни отрязъци от време. Аудиовизуалният спектакъл е светлинна панорама на живота, в която “преди“ и „сега“ се сливат, за да поканят на сцената другия аз. Представлението на хореографа Вера Ондрашикова е отличено за визуални ефекти и за фаворит на публиката.

РАЗКАЗВАЧКАТА навлиза в най-тъмните пластове на интимния женски свят. Сесил да Коста танцува, пее и преживява екстремно физическо натоварване на сцената. Изпълнителката се вдъхновява от романа на Атик Рахими „Камъкът на търпението“, в който афганистанска жена се осмелява да говори за насилие, сексуални посегателства, потисничество и още преживени страдания пред нейния изпаднал в кома съпруг. На сцената буквално и преносно ще се разбиват стени от тухли, построени от самите нас, анонсират организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама